Bilgindizayn firması olarak 2010 yılından beri müşterilerimizin talepleri doğrultusunda yağ tutucu üretmekte ve ihtiyaçlar doğrultusunda özel tasarımlar sunmaktayız. Sektörün öncü firması olarak özellikle ürettiğimiz ürünlerin kalitesi ile ön plana çıkmakta ve hem yurt içi hem de yurt dışı yağ tutucu pazarında sektörün ihtiyacını karşılamaya devam etmekteyiz.

Nasıl Sipariş Verebilirsiniz ?

  • Yağ tutucu siparişleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
  • Ahmet Razi BİLGİN
  • 0535 779 23 30
  • razibilgin@hotmail.com

Yağ Tutucu Nedir ?

  • Yağ tutucu, bitkisel, hayvansal veya madeni yağların kanalizasyona gitmesini engelleyen bir ön filtrasyon cihazıdır. Yağ ayırıcı veya grease seperator olarak da bilinen yağ tutucu cihazı çevre kirliliğinin önlenmesinde mevzuat ile de belirli alanlarda kullanımı zorunlu hale getirilmiş bulunmaktadır. Mevzuat kapsamındaki iş yerlerinin yağ tutucu kullanmamasının çeşitli yaptırımları da bulunmaktadır.
  • Yağ tutucunun tasarımı seperatör mantığından oluşmaktadır. Giriş kısmında katı atık sepeti bulunmaktadır. Seperatörlerden yukarı aşağı hareket eden yağın orta bölmede yukarıda kalması sağlanmaktadır. Seperatörün son bölümünden temiz su gidere gönderilmektedir. Genel itibariyle yağ tutucunun çalışma prensibi bu şekildedir.

Neden Yağ Tutucu Kullanmak Gerekir ?

  • Hayvansal, bitkisel ya da madeni yağ üreten, kullanan, kanalizasyona gönderen her türlü tesisin DIN 4040/DIN EN 1825 standartlarına uygun kapasitede bir yağ ayırıcı kullanması zorunludur. Yağ tutucu kullanılmaması halinde atık yağın kanalizasyon sistemine karışması neticesinde atık yağ yabancı maddelerle birleşerek tesisatın iç cidarını kaplamakta, işlevsiz hale getirmekte, korozyana neden olmaktadır. Neticeten atık su sisteminin tıkanması dolayısıyla büyük maddi kayıplara sebep olmaktadır. Ayrıca bir şekilde doğaya ulaşan bu atık yağlar çevre kirliliğine sebep olmakta ve doğaya zarar vermektedir. bu nedenledir ki mevzuat ile yağ tutucu kullanımı zorunlu tutulmuştur.

Nerelerde Kullanılır ?

  • Yağ tutucu ürünleri catering işletmelerinde, alışveriş merkezlerinde, lokantalarda, restoranlarda, fabrikalarda, okullarda, hastanelerde, yemekhanelerde, et tesislerinde ve bunun gibi kanalizasyona atık yağ gönderen bütün tesisler için kullanılmalıdır.

Yağ Tutucu Çeşitleri

  • Evye altı modelleri ve dış mekan modelleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Bunlar da kendi aralarında kapasitesine göre değişik ebatlara ayrılmaktadır. Önemli olan kurulumun yapılacağı tesisin kapasitesi, anlık su debisi, toprağa gömülü ya da açık alanda olması gibi faktörlerdir. İhtiyaca göre manuel ve otomatik olarak tasarlanmaktadır.

Yağ Tutucu Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Yağ tutucu cihazı tasarım olarak yağı sudan ayrıştırma amacıyla üretildiği için katı atık madde baskısının en aza indirilmesi gerekir. Örneğin tencere dibindeki yemek artıklarının bulaşık makinesi ya da evyede yıkanmadan önce çöpe dökülmesi, çorbaların süzülerek posasının çöpe atılması, bunların yağ tutucu sistemine gitmelerinin engellenmesi gerekir, sisteme baskı yapacak katı maddelerin bertarafı gerekmektedir. Çünkü katı atıkla yağ birleştiğinde balçık halini alacağından sistemin bunu ayrıştırması zorlanacak, sisteme koku ve bakteri oluşumuna sebebiyet verecektir, yağ ayrıştırma görevini tam olarak ifa etmesini engelleyecektir.
  • Bunun için yağ tutucunun günlük, haftalık, aylık bakımlarının yapılması önerilmektedir. Belirli aralıklarla katı atık sepetinin çıkartılarak temizlenmesi ve boşaltılması, orta bölmede biriken yağın kepçe, savak vs. gibi değişik materyallerle dışarıya tahliyesi gerekir. Düzenli bakımının yapılması cihazın işlevini tam manasıyla yerine getirmesine ve kanalizasyon sistemine atık yağın kaçmamasını sağlayacaktır.

 

BİZ DAHA MÜKEMMELİNİ YAPANA KADAR EN MÜKEMMELİ BU